La comissaria dels Mossos d'Esquadra de Manresa van tramitar l'any passat 6 denúncies per delictes d'odi i discriminació, que és en la categoria on s'engloben les referents a la LGTBIfòbia. També les relacionades amb altres aspectes com origen, identitat religiosa, política o social. No vol dir, doncs, que totes aquestes 6 denúncies tinguin a veure amb la identitat sexual.

«Estadísticament podem pensar si en són poques o moltes», va explicar ahir l'agent dels Mossos d'Esquadra Miquel de Paz a la seu del Consell Comarcal del Bages, «però el que ens ha de preocupar és el fet de pensar que s'estan donant determinades situacions i que hi pugui haver gent que no té la informació o la capacitat de poder fer una denúncia d'aquest tipus». En aquest cas relacionada amb la identitat de gènere.

De Paz, que és agent de l'Oficina de Relacions amb la Comunitat de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Manresa, va recordar que totes aquestes denúncies generen una investigació perquè suposen un agreujant. A més a més, «una denúncia porta que puguis prestar una assistència, i en el moment que assisteixes algú estàs garantint les seves llibertats, la seva seguretat i el seu benestar».

Violència de gènere

La regidora d'Inclusió Social de l'Ajuntament de Manresa, Mercè Rosich, va fer un paral·lelisme amb la violència de gènere. «Fa uns quants anys poques dones ho denunciaven. Ara n'hi ha més». Per aquest motiu considera important que es duguin a terme actes de sensibilització i d'informació que «permetin que les persones maltractades denunciïn aquest tema per garantir que la igualtat i la dignitat per qüestions d'identitat sexual siguin una realitat».