De les quatre associacions de veïns més directament afectades per l'ampliació de 515 places de zona blava que proposa el govern per abaratir el cost del caríssim tiquet (vegeu diari de divendres) només un president, Francesc García, de Passeig i Rodalies, a l'espera que la resta de membres de la junta i els mateixos veïns expressin la seva posició.

Relacionades

La resta, Ramon Caballol, de Plaça Catalunya; Valentí Serra, del Poble Nou, i Vicenç Cano, de Vic-Remei, veuen en la reorganització pros i contres.

El president veïnal del Passeig, que és el barri que per la concentració d'oferta comercial i confluència de trànsit es veurà més directament afectat, ha estat clar: «no volem més zona blava».

García considera que «no s'han de posar més entrebancs a la gent» per arribar fins al barri. Creu que si l'Ajuntament hi vol intervenir, el que hauria de fer és procurar «que els pàrquings no fossin tan cars, a Manresa són caríssims, i potenciar el transport públic».

El líder veïnal creu que «si no es vol deixar accedir amb cotxe al centre, que s'apliqui i treguin els parquímetres, però si se'ls deixa entrar, no cal més entrebancs».

Ramon Caballol, de Plaça Catalunya, ha explicat que «la mesura ens afecta poc, només dos carrers. La trobo bé però ens agradaria que la zona blava fos encara més barata». Caballol ha assegurat que l'entitat va posar sobre la taula la necessitat de potenciar l'aparcament dissuasiu «i així no hi hauria tants vehicles i s'alliberaria la ciutat de trànsit».

Valentí Serra, president del Poble Nou, també s'estimaria més que «el tiquet sortís encara més barat». Diu que «vam plantejar que s'apliqués zona verda d'aparcament», i pensa que la reordenació pot afavorir el comerç perquè estimularà la rotació de vehicles.

Vicenç Cano, president de l'Associació de Veïns de Vic-Remei, creu que «a hores d'ara costa saber si serà positiu o negatiu». D'una banda «es generarà més rotació i està bé que el tiquet sigui més barat», però lamenta que s'apliqui una política orientada a «obligar a pagar per aparcar», cosa que no passa en altres ciutats, que quan hi ha un solar hi habiliten estacionament gratuït.