L'any passat va ser «Temps de... matemàtiques» i, ara, «Temps de... minerals i roques», les activitats que impulsa la UPC de Manresa a les biblioteques del Campus i de l'Ateneu les Bases per superar la barrera de ciències i lletres «a base de barrejar ciència i cultura», explica la professora i investigadora matemàtica Montserrat Alsina.

Aquest any el temps s'ha dedicat als minerals i les roques, amb propostes variades adreçades a petits i adults, incloent-hi un taller per a professorat.

S'ha pogut visitar l'exposició «La geologia dels sentits», una mostra per veure, tocar i tastar, exposada simultàniament a la Biblioteca Ateneu Les Bases i la Biblioteca del Campus Universitari de Manresa (BCUM), que ja ha estat sol·licitada per altres biblioteques i escoles.

Professors que imparteixen el grau d'enginyeria minera i recursos naturals han ofert un taller urbà d'identificació de minerals i una xerrada sobre la responsabilitat social en l'ús dels minerals.

A més, una taula rodona, coordinada per les persones que lideren els clubs de lectura de les dues biblioteques, va ser una bona ocasió per recrear amb imatges i ampliar detalls de la història presentada al llibre Criatures extraordinàries, de T. Chevalier. Els organitzadors destaquen que, a més de l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa i les biblioteques implicades, ha estat essencial la col·laboració del Museu de Geologia Valentí Masachs i el Geoparc, per fer possible el taller urbà i l'espectacle infantil amb la cantata Queralt somiatruites, amb molta participació infantil. L'Ajuntament de Manresa també ha col·laborat en la difusió de les dues edicions.

Alsina ha insistit que una proposta com aquesta vol transmetre a la societat que «la ciència també és cultura» i les biblioteques són un espai perfecte de simbiosi.