La Cambra de Comerç de Manresa considera que el canvi d'ubicació de les atraccions de la Fira de l'Ascensió, que enguany s'han instal·lat als Trullols, ha anat en contra de la voluntat de sumar esforços entre Fira de Manresa i la UBIC des que es va decidir traslladar l'ExpoBages al centre i fer-la coincidir amb la Fira de l'Ascensió.

La Cambra valora molt positivament aquesta aposta per sumar i portar gent al centre de la ciutat i considera que ha demostrat ser reeixida en les cinc edicions en què s'ha dut a terme.

Enguany, però, el trasllat de les atraccions als Trullols ha perjudicat aquesta proposta unitària i «s'han rebut nombroses queixes tant dels comerciants del centre com dels expositors de l'ExpoBages i els paradistes de la Fira de l'Ascensió» (tal com ja va explicar aquest diari en l'edició de dilluns).

La Cambra ha fet públic que comparteix el seu punt de vista amb la UBIC i es posa al costat de l'entitat per negociar amb l'Ajuntament una nova ubicació per a les atraccions.

La institució cameral creu que «una situació com aquesta no es pot repetir, ja que ha suposat un impacte molt negatiu per al comerç del centre». La Cambra aposta per trobar una ubicació que sigui propera al centre de manera que es puguin tornar a crear sinergies amb la resta d'activitats que tenen lloc a la ciutat durant el cap de setmana. En aquest sentit, considera raonable la proposta del passeig del Riu, si bé se'n poden valorar d'altres i, sobretot, treballar per definir bé les solucions de mobilitat i aparcament.

El president de la Cambra de Comerç de Manresa, Pere Casals, va explicar ahir a Regió7 que l'oposició a la ubicació de les atraccions als Trullols afecta exclusivament l'ExpoBages-Ascensió i no la Fira de Sant Andreu.

Segons Casals, l'oposició no es fa extensiva a totes dues fires perquè tenen caràcters diferents i l'ExpoBages-Ascensió és un certamen que té com a segell d'identitat la voluntat de sumar esforços.

Manté que la instal·lació de les atraccions als Trullols ha perjudicat l'ExpoBages-Ascensió perquè ha anat en contra de l'objectiu de concentrar el potencial dels dos certàmens. Comparteix la valoració negativa de la UBIC i es posa al seu costat perquè aquesta situació no es torni a repetir.