La CUP considera que «no té cap mena de sentit que les entitats hagin de competir les unes contra les altres» per aconseguir el finançament que aporta l'Ajuntament de Manresa mitjançant els pressupostos participatius.

Segons la CUP, es tracta d'un procés que, sovint, «s'acaba decidint més per la força bruta que no pas per la qualitat intrínseca del projecte ni per la seva conveniència per a la ciutadania».

La CUP creu que només es podrà parlar d'uns pressupostos plenament participatius quan realment la ciutadania pugui decidir quants diners es destinen a cada cosa, «mentre que el que es fa ara es converteix en un simple concurs, que es limita a repartir 200.000 euros d'un pressupost de més de 82.000.000, que representen menys d'un 0,25% del total».

Per a la CUP, la prova definitiva que no es tracta d'un pressupost participatiu és que finalitza al maig, 5 mesos després de l'aprovació del pressupost. «Qualsevol experiència realment participativa hauria d'acabar, com a molt tard, uns dies abans de l'aprovació del pressupost», considera.