Mireia Estefanell, visiblement afectada per la tempesta desfermada per la negativa de la presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, a acceptar el seu fitxatge com assessora, es va mostrar sorpresa per la situació creada, que amenaça d'afegir més tensió a les relacions de govern entre PDeCAT i ERC no només a la Diputació sinó també al Govern de la Generalitat.

Estefanell ha declarat a Regió7 que «fins ara hi havia hagut autonomia» per part dels grups polítics de govern a l'hora de fitxar els seus càrrecs de lliure designació, en el seu cas assessora de l'àmbit de Comerç.

Sobre el veto de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, al seu fitxatge, Estefanell ha assegurat desconèixer els motius que el deuen haver motivat, tot i que la regidora republicana ha estat a l'ull de l'huracà mediàtic per la gravació d'una conversa del dirigent del PDeCAT David Bonvehí en la què exposava la necessitat de presentar un candidat autonomista si fracassa el procés.

Pel que fa a nivell local, Estefanell ha afirmat que tota aquesta situació «no té cap influència» ni al grup municipal ni a l'Ajuntament de Manresa. La presidenta del grup municipal mantindrà el seu càrrec de cap de files republicana malgrat haver estat desposseïda de totes les responsabilitats de govern i ha explicat que hauria fet el mateix si hagués fructificat el seu fitxatge com a càrrec de confiança de la Diputació.

Estefanell ha recordat que «hi ha altres grups municipals amb un president que continuen amb la seva activitat laboral habitual».

Interrogada directament sobre si hi ha a la vista canvis al grup municipal, la resposta ha estat que «no. És com si jo m'anés a treballar al meu despatx o a qualsevol altra activitat laboral».

Estefanell ha constatat que els esdeveniments estaven evolucionant «molt ràpid» i es va mostrar partidària de veure «com evoluciona tot plegat». Interrogada sobre si Esquerra presentarà batalla per aconseguir que es materialitzi el nomenament que havia anunciat i donava per fet o si ja ha quedat descartat, va respondre que no tenia «res a dir».