El ple municipal de l'Ajuntament de Manresa del mes de maig dóna compte de la resolució de l´alcalde Valentí Junyent del 18 d´abril amb la què va revocar a Mireia Estefanell, la cap del grup municipal d´ERC que governa l´Ajuntament de Manresa en coalició amb CDC, les seves atribucions com a membre de la junta de govern, primera tinent d´alcalde i, conseqüentment, com a regidora de Dinamització Econòmica i de Participació, i cap d´Àrea de Promoció de la Ciutat, per la pèrdua de confiança generada per la gravació a David Bonvehí.

Mireia Estefanell ha votat a favor de la reducció del seu sou. Hi han votat a favor CDC i ERC i en contra la CUP. La formació anticapitalista ha argumentat el seu vot en contra com a protesta pel fet que el govern manresà no ha donat explicacions al ple sobre el cas de les gravacions i la pèrdua de confiança. La resta de formacions han optat per l'abstenció.

Per a la republicana, la pèrdua de competències suposa passar de cobrar 54.600 euros bruts a l´any a un màxim de 16.000, com qualsevol altre regidor del ple que no formi part del govern.

La resolució passa pel ple un mes després la retirada efectiva de responabilitats a Estefanell.

Les retribucions que regeixen el funcionament de la Corporació municipal van ser aprovades el gener del 2016.

La coalició entre Convergència i Esquerra a l´Ajuntament de Manresa va fer passar l´equip de govern de 9 a 14 regidors. Per tal d´estalviar despesa el regidor convergent Josep Maria Sala va renunciar voluntàriament a la seva assignació mensual i va passar a rebre només les indemnitzacions que li corresponen per l´assistència als plens (800 euros), a les comissions informatives (250 euros) i les juntes de govern o de portaveus (250 euros).

Altres regidors de Convergència també van veure retallada de forma important la seva remuneració per tal d´encabir els nous regidors republicans amb responsabilitats de govern sense disparar la despesa.