Mireia Estefanell, visiblement afectada per la tempesta desfermada per la negativa de la presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, a acceptar el seu fitxatge com a assessora, es va mostrar sorpresa per la situació creada.

En conversa amb Regió7, Estefanell ha afirmat que tota aquesta situació «no té cap influència» ni al grup municipal ni a l'Ajuntament de Manresa. La presidenta del grup municipal vol mantenir el seu càrrec de cap de files republicana malgrat haver estat desposseïda de totes les responsabilitats de govern i ha explicat que hauria fet el mateix si hagués fructificat el seu fitxatge com a càrrec de confiança de la Diputació.

Estefanell ha recordat que «hi ha altres grups municipals amb un president que manté la seva activitat laboral habitual». Inter-rogada directament sobre si hi ha a la vista canvis al grup municipal, la resposta ha estat que «no. És com si jo me n'anés a treballar al meu despatx o a qualsevol altra activitat laboral».

Interrogada sobre si Esquerra presentarà batalla per aconseguir que es materialitzi el nomenament que havia anunciat i donava per fet o si ja ha quedat descartat, va respondre que no tenia «res a dir».

Estefanell ha mostrat la seva sorpresa pel fet que «fins ara hi havia hagut autonomia» per part dels grups polítics de govern a l'hora de fitxar els seus càrrecs de lliure designació, en el seu cas com a assessora de comerç.

Sobre el veto de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, al seu fitxatge, ha assegurat desconèixer els motius que el deuen haver motivat.