La CUP de Manresa ha fet públic un comunicat on mostra el seu malestar amb l'Ajuntament de la ciutat, encapçalat per CDC i ERC, per "seguir menystenint les víctimes d'atemptats com el del passat dimecres 31 de maig a Kabul", on van morir més de 90 persones.

La formació anticapitalista denuncia que el passat 23 de maig es va convocar un minut de silenci per rebutjar l'atemptat de Manchester, i en canvi han vist com l'atemptat a Kabul ha passat totalment desapercebut pel consistori manresà.

Però segons la CUP, "Kabul no n'és cap excepció, 31 persones van perdre la seva vida el passat dilluns a Bagdad en un atemptat reivindicat per l'autodenominat Estat Islàmic. Són morts que cauen en el més estricte oblit, com les del Iemen, Somàlia, Nigèria, Pakistan, Síria o Egipte", argumenten.

La formació manresana segueix apuntant que aquesta desconeixença s'acaba convertint en "un oblit que ens impossibilita conèixer la dolorosa realitat d'aquesta països que, juntament amb l'Iraq i Afganistan, acumulen el 80% de les morts en atacs terroristes; i que, al mateix temps, ens impossibilita assumir la responsabilitat d'Occident en l'expansió de grups terroristes d'arrel islamista", afirmen.

En aquesta línia, la CUP de Manresa ha volgut remarcar l'acord de Ple de l'abril del 2016 on, a proposta de la mateixa formació anticapitalista, es va acordar per unanimitat "que tots els atemptats amb víctimes mortals siguin condemnats per igual, independentment del territori on es cometin".

La CUP va presentar aquella moció després de "veure com l'Ajuntament condemnava de forma clara i rotunda els atemptats a Brussel·les on van morir 32 persones però, en canvi, quatre dies després no es feia cap comunicat oficial ni es condemnava l'atemptat contra un camp de futbol a l'Iraq on van morir 41 persones".

Finalment, la CUP ha volgut deixar clar que "aquesta doble vara de mesura segueix vigent i que per l'equip de govern hi segueixen havent morts de primera i morts de segona, condemnant enèrgicament les que es donen a Occident i deixant passar desapercebudes les de la resta del món".