El president del grup municipal del PSC, Felip González, ha fet públic que l'Ajuntament de Manresa ha hagut de declarar desert el concurs públic per a la instal·lació d'un ascensor entre el carrer de Santa Llúcia i la plaça Major, «una obra que el mateix equip de govern considerava urgent d'executar per poder-la tenir enllestida abans de l'inici de la reforma de la Baixada dels Drets i oferir, així, una alternativa de connexió per a vianants entre el sector Escodines i la resta del Centre Històric».

Segons ha explicat González, el termini de presentació d'empreses candidates va acabar el 16 de maig, però l'obra no va resultar prou atractiva per a cap empresa tot i estar pressupostada en 125.000 euros.

A causa d'això, la junta de govern del 23 de maig passat va procedir a declarar desert el concurs per poder iniciar ràpidament un nou procediment d'adjudicació.

I això es va aprovar amb caràcter d'urgència amb un dictamen sobrevingut fora de l'ordre del dia de la junta perquè, segons van argumentar, es vol iniciar un procediment negociat per minimitzar al màxim el que la regidoria d'Urbanisme va qualificar de «notable endarreriment del calendari d'execució de l'obra».

Endarreriment de l'obra

El grup municipal del PSC espera que «aquest endarreriment del calendari d'execució no impliqui, per correspondència, un endarreriment també en les obres de la Baixada dels Drets, ja que en el seu moment se'ns va dir que abans d'actuar als Drets es volia disposar de l'ascensor de la plaça Major i també del que s'està construint juntament amb les obres d'ampliació de la residència de Sant Andreu».

Segons el president del grup socialista, Felip González, «tot i que no és el mètode preferible de contractació, el procediment negociat és legal i molt emprat per l'Ajuntament en aquests casos perquè permet accelerar els tràmits de l'adjudicació fallida en concurs obert». «I accelerar aquest tràmit és important en aquest cas» -prossegueix González- «perquè s'ha de poder coordinar la instal·lació d'aquest ascensor amb el desenvolupament de la resta d'obres al sector, sobretot les de la Baixada dels Drets i les que dijous es van explicar als veïns i veïnes sobre la construcció dels nous accessos al Museu Comarcal».