A l'hora de valorar la proposta de la FSSM de formar part de la prova pilot com una de les 200 cuidadores de casa nostra que hi participen, Anna Mas deia ahir que s'hi havia decidit perquè ho considera una eina molt necessària. «Hi ha vegades que nosaltres [els cuidadors] ens trobem bastant desemparats. Potser hi ha un mes que estem parats i, en una setmana, fem una davallada molt important, i és aquí on els cuidadors no sabem què fer».

Va valorar que la plataforma virtual que té a l'abast des d'ahir els ajudarà a resoldre aspectes que se'ls escapen de les mans «i poder obtenir una resposta. La sensació és que aquest projecte pot ser una ajuda molt important per als cuidadors. Ens dóna pau». Va agrair que s'hagi tingut en compte aquest col·lectiu a l'hora de crear en una eina pensada per millorar la qualitat de vida en l'àmbit de les demències.

«Tenir més coneixement de la malaltia, accedir a estratègies per resoldre incidències que sorgeixen en el seu dia a dia, crear xarxa entre els cuidadors, millorar la comunicació amb el professional i saber les activitats que es fan al territori...». Són alguns dels aspectes que podran veure millorats els cuidadors gràcies a la plataforma digital, tal com va explicar Elena Rovira, que va posar de relleu la presiposició dels cuidadors per participar en la iniciativa. Xavier Gironès hi va afegir que serà una eina viva, que s'anirà millorant i ampliant sobre la marxa, i que es retroalimentarà amb els pacients i els cuidadors implicats. «Aquest és un projecte que no s'acabarà mai».