Des d´avui a la web de l´Ajuntament de Manresa www.manresa.cat s´hi pot veure un comptador que recorda que el compromís per acollir persones refugiades s´acaba a cada seg on que passa.

Aquesta acció forma part de la campanya #VeniuJa, a la qual s´ha sumat la capital del Bages, i que té com a objectiu pressionar i aconseguir que el govern espanyol compleixi amb els mínims pactats en relació a l´acollida de persones refugiades que en el cas d´Espanya és de 17.337 persones que representen un 0,02% del total de demandants d´asil.

Malgrat les campanyes, mobilitzacions i del suport d'una gran part de la ciutadania, el Govern espanyol no està complint els seus compromisos i al maig de 2017 només havia acollit a un 7,5% dels refugiats.

En el marc de respecte al Dret Internacional, els Drets Humans, i els compromisos assumits #VeniuJa pretén que totes les entitats, organitzacions i plataformes que se sumin a la iniciativa comparteixin com un element comú el comptador de temps que mostra un compte enrere amb els dies, hores, minuts i segons que queden fins a la data final del 26 de setembre.

La Campanya té l´aval d´ONGD reconegudes i de la Federació d´ONGD de Catalunya i en el cas de Manresa dona compliment a la proposició per reafirmar Manresa com a Ciutat d´Acollida i defensora del dret internacional presentada pels grups municipals CDC, ERC, PSC, C´s i el regidor Miquel Davins i aprovada en la sessió plenària del 21 d´abril de 2016 per tots els grups municipals que formen el consistori.