Un grup de ciutadans i ciutadanes de Manresa han creat una campanya a Change.org per demanar la reubicació de la colònia de gats controlada que hi ha a l´antic xalet de Casa Caritat des de fa deu anys. Recorden que hi ha previst rehabilitar l'edifici com a projecte guanyador del pressupost participatiu 2017 de la ciutat. Alhora, remarquen que s'ha sol·licitat a l'Ajuntament de Manresa aquest reallotjament dels gats "i no hi dóna resposta. Per aquest motiu iniciem aquesta petició, en què l'únic que demanem a l'Ajuntament és el reallotjament. Pensem que, si no es fa res, quan s'iniciïn les obres d'aquí a pocs mesos els gats sortiran espantats i moriran".

Fins a aquest matí ja hi havia prop de 700 signatures.

Una colònia controlada de gats urbans és un grup de gats esterilitzats que conviuen en un espai públic i que són alimentats amb pinso sec. El mètode de control s'anomena CER (captura, esterilització i retorn). Un cop capturats, se'ls sotmet a una revisió veterinària per descartar que no pateixin cap malaltia contagiosa, se'ls esterilitza, se'ls fa una petita marca a l'orella per identificar-los i se'ls retorna a l'espai on van ser capturats.

Els projectes guanyadors

La millora del parc del Castell, la recuperació de la llera del Cardener al seu pas per Manresa, la rehabilitació del xalet de Casa Caritat i la millora de l'accés al casal de gent gran del carrer Circumval·lació van ser els quatre projectes més votats en l'edició dels pressupostos participatius d'enguany.

En total, van participar en les votacions per triar els projectes guanyadors entre els 36 que es van presentar 6.228 persones, que representa prop del 10% de la població amb dret a participar en el procés.