La Comissió Territorial d'Urbanisme de la Catalunya Central va aprovar ahir definitivament el nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Manresa, que substitueix el del 1997 i dissenya una ciutat futura de gairebé cent mil habitants d'aquí a 15 anys.

El nou POUM, que entrarà en vigor a la tardor, preveu 9.112 pisos nous que permetrien fer créixer la població actual fins als 97.890 habitants el 2032.

El document no preveu noves àrees d'extensió que no estiguin ja previstes en el planejament vigent. Així, posa el focus en el creixement de la ciutat per l'est (als àmbits de la Pujada Roja, els Trullols i les Cots) i a completar el teixit urbà de la ciutat per la zona del nord-oest (barri del Mion-Puigberenguer). Consta de 138 àmbits d'actuació.

La Comissió Territorial d'Urbanisme de la Catalunya Central, presidida pel director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, va aprovar el nou pla amb algunes prescripcions tècniques.

Segons ha explicat l'Ajuntament de Manresa, cal incorporar al document un text refós, amb prescripcions i condicions la major part de les quals deriven dels informes sectorials que han arribat després de l'aprovació provisional del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM).

Les prescripcions s'incorporaran al text refós, que el govern municipal té previst portar al ple municipal del mes de juliol per a la seva aprovació. Posteriorment la Comissió d'Urbanisme hi donarà el vistiplau i es publicarà al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).