El grup municipal de la CUP demanarà en el ple de dijous de l'Ajuntament, en forma de moció, una festa major lliure d'agressions, abusos i assetjaments sexuals, amb la intenció d'aconseguir una intervenció integral basada en la prevenció, la detecció, l'atenció i la recuperació.

Amb la seva moció, la CUP vol que a la propera festa major es facin actuacions complementàries a les previstes en l'àmbit de les agressions, com, per exemple, retransmetre falques, distribuir cartells i pancartes, detectar i il·luminar «punts calents» i obligar els treballadors i treballadores de les barres a fer un curs sobre com tractar les agressions. La moció també demana la creació de carpes per «oferir informació, de caire preventiu, a les i als joves que s'hi adrecin sobre les violències masclistes, i atendre situacions d'assetjament sexual i agressions sexistes en un context d'oci nocturn». Quant als cartells, a banda del «no és no», proposa que continguin lemes tipus «si insisteix, és una agressió», «si envaeix el teu espai, és una agressió», «si no accepta un no, és una agressió», «fins i tot amb les calces abaixades, no és no», «si et convida a una copa, pot ser una agressió», «si t'has sentit agredida, és una agressió» i «jo decideixo amb qui, com i de quina manera», entre d'altres.

La primera moció cupaire demana que l'Ajuntament es posicioni en contra dels pressupostos generals de l'Estat per a l'any 2017, i molt especialment contra la disposició addicional vint-i-setena, que posa encara més obstacles a la remunicipalització de serveis públics, una de les banderes de la lluita municipal de la CUP.

Finalment, la candidatura incideix en un problema laboral que la ciutat arrossega des de fa temps, i que afecta directament l'Ajuntament. Es tracta del conflicte entre l'empresa Unipost (responsable de bona part de la correspondència municipal) i les seves treballadores, que han denunciat reiteradament els endarreriments a l'hora de cobrar els salaris establerts per conveni.