El col·legi Oms i de Prat de Manresa s'ha proposat educar els alumnes en l'alimentació saludable i incorporar aquesta matèria en el seu programa curricular. Aquest curs els 700 estudiants del centre han participat en una trentena de tallers per aprendre els beneficis d'una alimentació sana i sostenible. Ho ha fet a través de la Fundació Alícia. L'Oms i de Prat està gestionat per la Fundació Catalunya-la Pedrera.

El projecte s'ha batejat amb el nom de «Pensar. Menjar. Viure saludablement», i l'objectiu és que els escolars entenguin que una dieta sana, equilibrada i sostenible és essencial. La directora del centre, Gemma Vilaseca, considera que «és un privilegi participar en un projecte com aquest». Destaca que cadascuna de les parts implicades, la Fundació Catalunya-la Pedrera, Alícia i el col·legi, «aporta els coneixements del seu àmbit. És un experiment que fins ara no s'ha provat enlloc del món».

Aquest curs s'han fet una trentena de tallers adaptats a cada etapa escolar, i s'ha prestat especial atenció a la sostenibilitat. Als alumnes d'ESO se'ls ha donat eines per evitar el malbaratament alimentari. Els de primària han après la importància que tenen els productes de temporada i de proximitat, i als d'educació infantil se'ls ha ensenyat la importància i la necessitat de consumir fruita i verdura.

També s'han fet dos tallers orientats als pares. Un per donar a conèixer el treball que es farà a l'escola sobre l'alimentació saludable, i un altre que va consistir en una demostració culinària per evitar el malbaratament alimentari i reaprofitar el menjar.

«Pensar. Menjar. Viure saludablement» es perllongarà al llarg dels propers cursos, tant en forma de tallers com a les aules.