Les cadires verdes metàl·liques que des de fa més d'un segle han estat un dels trets d'identitat del passeig de Pere III de Manresa s'estan fent esperar enguany més que mai i els que les han vist al seu lloc tota la vida ja per aquestes dates les troben a faltar.

Des que Rosita Cases Trellisó, la Rosita de les cadires -que va morir el gener passat- va deixar de fer-se'n càrrec per motius d'edat l'any 2010, les cadires s'han anat posant més tard, però en cap cas havien arribat vora la vigília de Sant Joan sense lluir al Passeig.

Rosita Cases va cedir les 450 cadires verdes (algunes de les quals amb el respatller blanc i de les quals n'hi ha la primera referència el 1908) a l'Ajuntament. Al llarg de tots els anys que se'n va cuidar, la Rosita va posar puntualment les cadires el Divendres Sant, però d'ençà que la fira ExpoBages es fa al centre de Manresa, l'Ajuntament s'espera a desmuntar els estands per col·locar-les. L'any passat l'ExpoBages va ser els dies 20, 21 i 22, i el 24 de maig es posaven les cadires. Enguany es va celebrar del 19 al 21 de maig.

L'Ajuntament ha explicat que després de la mort de la propietària de les cadires, s'està analitzant quina és la millor forma de donar continuïtat a la seva presència i, a hores d'ara, s'està tancant el tema.

Quan el 2010 la Rosita va anunciar que es retirava i cedia les cadires, l'Ajuntament va buscar una substituta, Carme Canals, que se'n va fer càrrec un estiu. A partir del següent va tenir-ne cura el sastre senegalès Mbaye Faye.

La Rosita es va casar el 1956 amb Àngel Prat Cots, que era l'encarregat de les cadires, que havia heretat del seu pare.