Persones en situació de vulnerabilitat que participen en projectes de Càritas restauren murs de pedra seca del parc del Secà de Manresa. Un acord entre el Consorci del Bages per a la Gestió de Residus, propietari de l'espai, i Càritas ho fa possible.

En una primera fase, que s'allargarà fins a principi de juliol, els treballadors restauren marges de pedra seca que han caigut per abandonament, aixequen murs, repiquen la pedra i recalcen alguns trams per al seu manteniment. La feina la porten a terme tres participants del projecte de Càritas Activa't a l'hort. El seu objectiu és la formació per a la inserció sociolaboral de col·lectius vulnerables i promoure l'economia social. Els treballadors han rebut formació en restauració de murs de pedra seca i tenen un perfil d'aturats de llarga durada.

Responsables de Càritas han destacat que, a través del projecte Activa't a l'hort, s'ha identificat la restauració de murs de pedra seca com un sector en alça per la riquesa paisatgística i patrimonial que representa i, «sobretot, pel potencial ocupacional que pot suposar». El Consorci ha celebrat l'acord pel «component que té de responsabilitat social i perquè ens permet posar en valor patrimoni i paisatge del parc del Secà».