Aclaparada per l'atenció mediàtica que ha generat obtenir la nota més alta de selectivitat i per les felicitacions que rep d'amics i companys. Així és que assegura sentir-se l'estudiant manresana manresana Maria Torras i Pérez, de l'IES Pius Font i Quer. Ha tret una de les quatre notes més altes dels exàmens de selectivitat d'enguany, amb un 9,80.

La manresana ha tret la mateixa puntuació que tres estudiants més, la gironina Ivet Cano Boada, de l'Institut Santiago Sobrequés Vidal de Girona, Mònica Torrecilla Vall-Llossera, del Col·legi Santa Teresa Ganduxer de Barcelona i Anna Sallés Rius, de l'Aula Escuela Europea, de Barcelona.

Torras ha estudiat a l'escola Vedruna de Sallent, a l'IES Llobregat també de Sallent, on va fer l'ESO, i el batxillerat a l'institut Pius Font i Quer de Manresa. Veïna del Suanya de Manresa, aquest matí ha passat per l'institut per saludar els professors i també per atendre els mitjans de comunicació.

Explica que l'examen de la selectivitat li va anar bé, però que no es pensava treure la millor nota. "Això mai no se sap. També depén de la sort, els nervis...". Torras va fer la prova a la Politècnica de Manresa. Ha fet batxillerat científic, però aclareix que tot i que és més de ciències "també m'agrada llegir poemes". La música és la seva altra gran afició. Té el 6è grau professional de piano però "sobretot m'agrada molt cantar. A casa ho saben prou", afirma rient. Forma part d'un grup vocal, Cromàtics, format per estudiants del Conservatori de Música de Manresa.

La nota de selectivitat i la mitjana de batxillerat li permetran triar els estudis universitaris a fer sense cap problema per accedir-hi. Es debat entre fer el doble grau de Física i Matemàtiques a l'Autònoma, o bé Física o Nanotecnologia "perquè està molt encarat a la recerca i és interdisciplinar".

De moment ha de passar l'estiu. Els seus plans són descansar, sortir, estar amb els amics i fer alguna escapada a la platja.

Les altres notes més altes en el rànquing d'enguany han sigut a Tarragona, amb un 9,75, que ha aconseguit Arnau Dolç Férrez, de l'Institut Antoni Martí i Franqués de Tarragona, tot i que l'estudiant és veí de Els Pallaresos. Per la seva banda, a la demarcació de Lleida hi ha hagut un triple empat, amb un 9,50, entre Oriol Ruiz Isant i Pol Morell Ferrer, tots dos de l'Institut Samuel Gili Gaya de Lleida, i Laia Angrill Perelló, de l'Institut Arrels II de Solsona, tot i que és veïna d'Oliana.

Les proves d'accés a la universitat d'aquest any es van celebrar del 13 al 15 de juny i s'hi van presentar més de 30.000 alumnes.