Que Manresa destini 900 m2 d'una nau de la Pirelli com a magatzem d'aliments per a persones necessitades no és una bona notícia. Sor Lucia Caram, ànima de la Fundació Rosa Oriol, ha obert amb reflexions com aquesta l'acte d'inauguració, aquesta tarda, del primera magatzem del Banc dels Aliments de Barcelona fora de la ciutat comtal. A partir del setembre vinent, aquest espai servirà aliments a una quinzena d'entitats, que agutinen prop de 5.000 persones, de les comarques del Bages, el Moianès i el Berguedà.

Després que Mercè Conesa, presidenta de la Diputació de Barcelona, i Rosa Tous, de la Fundació Rosa Oriol, han tallat la cinta inaugural, s'han fet els parlaments. La primera a parlar, i conductora de l'acte, que ha aplegat mig centenar de persones, entre representants de les entitats beneficiàries del nou magatzem i voluntaris de la Fundació Rosa Oriol, ha estat Caram, que ha responsabilitzat la persistència de Jaume Torras, delegat del Banc dels Aliments de Barcelona al Bages i Moianès, i el treball d'Aureli Quintas, responsable de logística de la Fundació Rosa Oriol, de poder tenir un magatzem del Banc dels Aliments a la capital del Bages. Durant les intervencions també hi ha hagut agraïments per a la regidora d'Acció Social, Àngels Santolària, que va desencallar el projecte quan semblava que no avançava, i per a la presidenta de la Diputació, que també hi ha tingut un paper molt important.

Eduard Arruga, president de la Fundació Privada Banc dels Aliments, ha posat de relleu que el nou magatzem el que fa és acostar la institució a les persones i ha demanat a les entitats que se n'aprofitaran que buidin els prestatges perquè el banc ja s'encarregarà de tornar-los a omplir.

El director general de Pirelli Espanya, Daniele Deambrogio, ha celebrat poder col·laborar en el projecte, recordant que el paper de les empreses a la societat no només s'ha de limitar a fer productes de qualitat.

Marc Simón, sotsdirector general de la Fundació Bancària 'la Caixa' ha celebrat la summa de col·laboracions per tirar endavant el projecte. Jaume Masana, director territorial de CaixaBank de Catalunya, també ha posat de relleu la importància de sumar esforços i ha apuntat, com a exemple de l'impacte de la crisi que, a dia d'avui, a Pirelli hi treballen 140 persones, mentre que, abans de la crisi, havia arribat a tenir un miler de treballadors.

L'alcalde Valentí Junyent, que també ha fet referència a aquesta dada relativa a la Pirelli i la capacitat de treballar plegats, ha celebrat la iniciativa però, com Caram, ha lamentat que sigui perquè hi ha gent que no té prou diners per comprar menjar i ha desitjat que en un futur no calgui ampliar metres quadrats sinó reduir-los. Finalment, Conesa ha demanat un aplaudiment general per a una iniciativa que, ha dit, demostra la força local i la seva capacitat constructora en una societat cada cop més globalitzada, marcada per l'individualisme, el desarrelament de les persones i la precarietat dels salaris, precarietat que ha reclamat que cal que s'acabi.

Els manca una cambra frigorífica

Els manca una cambra frigoríficaCaram ha aprofitat l'acte per demanar una cambra frigorífica que permetria al magatzem rebre aliments frescos. Alhora, ha recordat la campanya 'Cap nen sense bigoti' i ha convidat els presents a posar-se un dit damunt del llavi simbolitzant la campanya de l'Obra Social 'la Caixa' que, ha recordat, continua fins a final de mes amb l'objectiu de recollir llet per al Banc dels Aliments, que es repartirà entre els infants més necessitats.