La CUP de Manresa ha anunciat la posta en marxa d´una campanya contra l´obertura d´un Mercadona a la Sagrada Família.

En un comunicat la formació afirma que el passat mes de maig l'equip de govern format per CDC i ERC "amb el suport del PSC, Democràcia Municipal i Ciudadanos va aprovar la construcció d'un gran hipermercat Mercadona a la Sagrada Família. A més, ho van fer modificant l'ordenació urbanística per facilitar la implantació d'aquesta nova construcció".

La CUP considera que "la construcció d'un gran hipermercat en una zona com la Sagrada Família és un nou atac cap al comerç del barri i que no aportarà cap benefici pels petits comerciants de la zona. Cal dir que a la rodalia del barri ja hi ha grans superfícies (Carrefour, Dia, Consum, Bonpreu...) i, per tant, creiem que la construcció d'aquest Mercadona accentua, encara més, un model de ciutat que no volem per Manresa. Un model que trenca el teixit de barri i que pretén acabar amb el comerç de proximitat de tota la vida".

A més, sempre segons la CUP, a l'espai on es construirà "aquest hipermercat de 1500m2 hi havia previst un pla parcial amb diferents blocs d'habitatges, un carrer i un parc. Encara que el pla parcial estigui aprovat, volem manifestar que aquesta zona tan sols necessita el parc que ha de donar accés a l'escola Ítaca i que, malauradament, amb el projecte actual s'ha obviat completament. L'única necessitat del barri en aquest espai és, doncs, la que no es durà a terme".

Per altra banda, també lamenta que amb aquesta actuació s'urbanitzarà una zona plena d'horts urbans i de vida. Entenen que aquesta zona, ara per ara, s'hauria de blindar o limitar-se a facilitar els accessos a l'escola Ítaca. Per tant, la CUP "considerem que la urbanització d'aquest espai no farà cap favor ni a comerciants ni a veïns ni als infants i pares i mares de l'escola Ítaca".

Per tot això, la CUP creiem que l'equip de govern de CDC i ERC hauria d'haver obert el debat a les veïnes i veïns de la zona i tenir-los en compte a l'hora de decidir la modificació urbanística "que permetrà la construcció d'aquesta gran superfície".

Per últim, volen remarcar els beneficis multimilionaris de l'empresa Mercadona, propietat de Juan Roig, que lidera el rànquing de persones més riques dels Països Catalans amb una fortuna de més de 6.000 milions d'euros.