El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha lliurat avui les distincions als 412 estudiants que han obtingut una qualificació d'Excel·lent en les proves d'accés a la universitat (PAU) del passat mes de juny. La nota d'aquests estudiants en la fase general de les proves ha estat igual o superior a 9.

El president ha estat acompanyat pel conseller d'Empresa i Coneixement, Santi Vila, pel secretari d'Universitats i Recerca, Arcadi Navarro; la directora general d'ESO i Batxillerat, Montserrat Llobet; la secretària general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Mercè Jou; la coordinadora de les PAU a Catalunya, Pilar Gómez; el director general d'Universitats, Josep Pallarès; i el director general de Recerca, Francesc Subirada; entre d'altres.

Els 412 estudiants distingits han recollit el guardó en un acte que s'ha celebrat a l'Auditori de Barcelona. La Generalitat va crear aquests guardons, el 2001, amb la finalitat de premiar els alumnes que havien obtingut millors resultats en les PAU. Els set estudiants amb millor nota han rebut, a més del diploma acreditatiu, un obsequi especial.

Enguany la nota més alta és 9,8 i l'han obtinguda quatre noies: una alumna de Girona (de l'institut Santiago Sobrequés Vidal), una alumna de Manresa (de l'institut Pius Font i Quer) i dues alumnes de Barcelona ciutat, de l'escola Santa Teresa Ganduxer i d'Aula Escola Europea, respectivament. També a Lleida la nota més alta, 9,50 ha estat un empat a tres: dos alumnes de l'institut Samuel Gili Gaya de la capital del Segrià i una alumna de l'escola Arrels II d'Oliana. A la demarcació de Tarragona la nota més alta ha estat un 9,75 i l'ha obtinguda un alumne de l'institut Antoni Martí Franquès.

La distribució per comarques en funció del domicili de l'alumne és la següent:

Alt Camp

3

Noguera

1

Alt Empordà

7

Osona

9

Alt Penedès

9

Pla de l'Estany

3

Alt Urgell

2

Pla d'Urgell

1

Bages

15

Priorat

1

Baix Camp

11

Ribera d'Ebre

1

Baix Ebre

4

Segarra

2

Baix Empordà

2

Segrià

17

Baix Llobregat

45

Selva

12

Baix Penedès

1

Solsonès

1

Barcelonès

127

Tarragonès

9

Berguedà

2

Terra Alta

2

Garraf

7

Urgell

3

Garrotxa

2

Vall d'Aran

1

Gironès

17

Vallès Occidental

43

Maresme

20

Vallès Oriental

22

Moianès

2

Altres

1

Montsià

7

TOTAL

412