L'Ajuntament de Manresa ha suspès el procés de selecció d'una llista d'aspirants a professors del Conservatori de Música després que la presidenta i alguns vocals del tribunal avaluador denunciessin que, el dia de l'examen, altres membres de la mesa intentessin canviar sense èxit la metodologia de la prova, amb el presumpte objectiu d'afavorir un candidat, per a qui haurien mostrat interès.

La prova en qüestió es va fer a final de la setmana passada i, en total, s'hi van presentar dotze aspirants. Cinc d'ells van superar l'examen, de manera que van ser convocats per al dimarts 18 de juliol, per continuar el procés selectiu. Però ja no es va arribar a fer perquè dilluns el regidor de Recursos Humans, Jaume Torras, va ordenar la suspensió del concurs davant les sospites que en la prova de la setmana passada una part dels membres del tribunal havien intentat afavorir un candidat. A la mateixa resolució es va obrir un termini de deu dies als membres del tribunal per presentar-hi al·legacions. Ahir, Torras va incoar expedients a efectes de determinar les possibles responsabilitats.

La convocatòria era per crear una borsa de treball per a contractacions temporals d'una plaça de professor superior de música de cambra del Conservatori Municipal de Música. El primer examen es va fer dijous i divendres de la setmana passada i els dotze aspirants van haver de fer sessions didàctiques amb dos grups de cambra d'alumnes.

Dels dotze candidats, set van suspendre i cinc van aprovar, un d'ells amb una nota molt alta (un 9,17) i els altres quatre amb notes que anaven del 5,6 al 7,5. El tribunal, compost per vuit membres, era presidit per una tècnica superior d'Ensenyament i tenia com a secretària una tècnica de Recursos Humans. Els altres sis integrants del tribunal eren vocals: dos d'ells eren professors del Conservatori, tres eren experts externs al centre i una altra era tècnica d'Ensenyament del consistori.

Divendres, després de la prova, el tribunal va redactar l'acta, en la qual va fer constar que alguns membres de la mesa havien proposat aquell mateix dia canvis en la metodologia de treball del tribunal. Els canvis, però, no van ser acceptats ni per la presidenta ni pels altres membres de la mesa perquè contradeien les bases de la convocatòria. A l'acta, també es va explicar que els membres del tribunal que havien intentat promoure les irregularitats havien manifestat interès per un candidat en concret i que havien qüestionat la idoneïtat d'algun dels altres integrants del tribunal.

Dilluns, un dels membres de la mesa va presentar un escrit al registre general de l'Ajuntament per manifestar els fets que s'havien esmentat a l'acta. El mateix dia, la presidenta del tribunal i una de les seves vocals van emetre un informe que confirmava els fets.

Davant d'això, l'Ajuntament va suspendre el procés. Entre altres motius, perquè l'acta posava en entredit la nota que va obtenir el presumpte candidat afavorit, ja que se sospitava que alguns members del tribunal l'havien puntuat amb una nota més alta de la que es mereixia segons les bases.