Del 2015 al 2016, Creu Roja va guanyar 341 socis i sòcies nous. És una dada especialiment positiva perquè significa que l'entitat va guanyar una mica més d'autosuficiència per tirar endavant els projectes sense dependre de tercers.

El 2016, va signar quatre convenis amb les institucions i va tenir la col·laboració de 19 empreses, les mateixes que l'any anterior. Aquest darrer punt, va remarcar, ahir, el president de l'entitat és un que volen millorar. Va esmentar la jornada de responsabilitat social corporativa celebrada l'abril passat a Montserrat amb aquest objectiu.

Creu Roja Manresa té 15 tècnics contractats. Riera en va destacar la professionalitat i els va defensar davant dels qui creuen que tot s'hauria de basar en el voluntariat. «Si una casa vols que funcioni hi has de ser cada dia i, garantir-ho, o ho fas amb personal tècnic o serà molt difícil». Una altra raó encara més important que hi va afegir és que, llevat d'una mitja jornada dedicada a tot el tema de la paperassa, aquests tècnics es dediquen el 100% a fer «atenció directa a les persones que atenem».

«Busquem el teu cap»

El voluntariat va passar de 316 a 331 persones. Justament el gener passat, Creu Roja va presentar la campanya Busquem el teu cap per captar voluntariat específic per cobrir uns perfils professionals concrets. Ahir, el president i les tècniques de l'entitat que el van acompanyar en van fer un balanç molt positiu.

D'ençà de la posada en marxa de la campanya, s'han aconseguit logopedes, mestres, infermeres, periodistes i dissenyadors gràfics. Encara els manquen, però, voluntaris per als projectes d'infància, la qual cosa els ha portat a rellançar aquesta campanya. En concret, els manquen educadors, monitors de lleure esportiu per al projecte Joves Nucli Antic, persones per fer reforç escolar i, també, monitors per a l'espai de jocs de l'entitat al centre penitenciari de Lledoners.