El ple municipal de l'Ajuntament de Manresa va aprovar el passat mes de juliol l'amplicació de les places d'aparcament de la zona blava. Tot i que en alguns carrers de la ciutat ja s'han començat a pintar, no entraran en funcionament fins al pròxim 18 de setembre.

La iniciativa va tenir els vots en contra dels regidors del PSC i Ciutadans, l'abstenció de la CUP, Democràcia Municipal i el regidor no adscrit Miquel Davins. Hi van votar a favor els regidors de l'equip de govern, format per Convergència, ara PDeCAT, i Esquerra Republicana.

El govern va argumentar que que és una fórmula per estalviar-se els 300.000 euros que cada any l'Ajuntament ha d'abonar a Eysa per temes d'ocupació garantida i abaratir el cost de la zona blava als usuaris. També va defensar que es potencia la rotació de vehicles i es millorarà la mobilitat.

L'oposició, en canvi, va mostrar les seves reserves sobre l'idoneïtat de l'ampliació i la seva eficàcia. Tampoc no veu clar que s'aconsegueixin els objectius econòmics previstos pel govern ni que els ciutadans s'acabin beneficiant dels canvis.