Després de set segles, la basílica de la Seu de Manresa té un mossèn d´origen africà. És el ruandès Jean Hakolimana (es fa anomenar mossèn Joan) i aquest diumenge al matí ha oficialitzat la seva primera missa com a rector de l´edifici més emblemàtic del gòtic religiós manresà. Mossèn Joan substitueix a Antoni Boqueras que en va ser el rector durant set anys. Unes 160 persones han presenciat la litúrgia que ha començat a les 11 i 5 minuts. Abans d'iniciar la cerimònia, una representant de la comunitat ha llegit un text d´agraïment a la tasca de mossèn Antoni i Xavier Estopà i ha desitjat al nou rector un «bon viatge al capdavant de la comunitat».

El mossèn Joan, en el seu primer parlament, ha fet una referència als atemptats a Barcelona i Cambrils. «No podem pensar que aquest món no té solució. No podem tirar la tovallola. Déu sempre crea nous camins, quan sembla que tot s´ha acabat».

La primera cerimònia del ruandès ha durat gairebé una hora i mitja. Al final de la missa ha tornat a dirigir unes paraules als feligresos. «No vinc a substituir a ningú. No sóc un director de banc que enceta un nou projecte. No porto una nova ideologia. Tots tenim el mateix programa, l´Evangeli de Jesucrist», ha ressaltat.