Tot i que per als veïns de PYMSA el soroll no és la pitjor de les molèsties que els ocasiona conviure-hi, ha estat el soroll el que va portar l'Ajuntament a ordenar-ne el tancament provisional el mes passat.

En concret, el consistori va obrir un expedient a l'empresa per la comissió de dues infraccions de caràcter molt greu consistents a haver superat els límits d'immissió establerts per llei, que va registrar en sengles controls el desembre de l'any passat i el juny d'aquest any. Amb anterioritat, ja l'havia sancionat cinc cops més pel mateix tema.

En les dues últimes ocasions, PYMSA va superar fins a 11 decibels els límits d'immissió establerts per llei. Per aquest motiu, l'Ajuntament li va obrir un expedient sancionador (amb sengles multes que poden anar dels 12.001 als 300.000 euros) i li va ordenar el cessament de l'activitat fins que no desmostrés que ho havia resolt. L'empresa va al·legar, però el consistori va tirar endavant l'ordre de tancament i el 3 d'agost va comprovar que, efectivament, havia cessat l'activitat. Fins que es van acabar les vacances. L'endemà del dilluns de festa major, abans-d'ahir, l'empresa va tornar a treballar a mig gas. Els veïns van avisar l'Ajuntament i aquest hi va enviar la Policia Local, que va obrir acta de constatació que havia treballat. Ahir, un tècnic de l'Ajuntament va corroborar que l'empresa tornava a produir amb normalitat en un control que va fer des del pis d'una veïna entre 2/4 de 8 i les 9 del matí. La veïna va explicar a aquest diari que dimarts va sonar un timbre molt sorollós que hi ha a PYMSA a les 6 de la tarda, i que ahir va tornar a sonar a la 1 del migdia. Els veïns van presentar la primera instància a l'Ajuntament queixant-se de l'empresa l'any 1978. La van signar mig centenar d'afectats.