El president del Grup Municipal Socialista (GMS) ha denunciat que un autobús urbà pot arribar a tardar 22 minuts per recórrer la carretera de Vic, entre la Muralla i la Bonavista a causa de les obres a la Bonavista.

Aquesta dada forma part d’un treball de camp que ha dut a terme el grup durant el qual «en un moment hi van quedar atrapats fins a cinc autobusos de línies interurbanes i tres més del bus urbà». Fer una crida als manresans perquè no passin per la Bonavista no pot ser l’única solució al caos que generen les obres, afirma el president del GMS, Felip González.

Admet que els treballs suposen una gran complexitat, però dubta que es faci tot el possible per evitar no tan sols embussos de cotxes sinó també perjudicis als vianants, «els altres grans damnificats afegits a la situació actual». Afirma que per crear la carretera de Vic ara només disposen de 12 segons.

Denuncia, a més a més, que durant tot el temps en que el PSC va analitzar la situació in situ no hi va haver cap agent de la Policia Local que ajudés a endreçar la situació. «Ens els primers dies de canvis, que vam celebrar per ben gestionats, hi havia fins a sis o set policies repartits per totes les cruïlles, i , ara, hauríem de com a mínim tornar a tenir més presència policial a la zona». En cas contrari la situació «acabarà sent insostenible».

González afirma que el PSC dóna suport a la crida que ha fet l’equip de govern per evitar circular per aquesta zona mentre durin les obres. «Però aquesta no pot ser l’única solució a la situació de col·lapse que vivim», considera, que es pot agreujar quan comenci l’escola. Creu que s’han de replantejar alguns canvis com els del carrer Bilbao, Caritat i Joan XXIII, i mesures correctores al Sant Cristòfol, i reforçar la seguretat en cruïlles com el Bisbe Comas amb Bertrand i Serra.

«La paciència ciutadana pot ajudar», però González creau que alguns canvis s’haurien d’haver introduit un cop estigués feta la rotonda de la Bonavista com el canvi de sentit del gaudí. Per això demana una «gestió més eficient de l’equip de govern en les pròximes setmanes encara que sigui rectificant, quue és de savis», diu.