La independència és l'únic camí possible. Aquest serà el missatge de la novena edició de la marxa de torxes que se celebrarà a Manresa el 10 de setembre al vespre, vigília de la Diada. A la comarca del Bages se'n faran a 15 poblacions més. Es tracta d'Artés, Balsareny, Callús, Castellbell, Castellnou, l'Estany (el 16 de setembre), Monistrol de Calders, Monistrol de Montserrat, Navarcles, Navàs, Sant Fruitós, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Vicenç, Santpedor i Santa Maria d'Oló.

La marxa de torxes per la independència es durà a terme, enguany, amb la mirada fixada en la manifestació de l'endemà a Barcelona i el referèndum de l'1-O.

Josep Camprubí, de l'organització, va recordar durant la presentació de l'acte que es va fer ahir que la primera marxa es va dur a terme el 2009. El context actual «gairebé no té res a veure» amb el de llavors, quan encara faltava un any perquè el Constitucional retallés l'Estatut. «Ens podem sentir uns precursors», va afirmar.

A Manresa la marxa és organitzada per la Comissió 11 de Setembre, impulsada per l'ANC i Òmnium, amb el suport de Fundació Independència i Progrés, PDECat, CUP, Demòcrates de Catalunya, ERC, Súmate i Solidaritat. Tindrà la participació d'acordionistes, els Tirallongues, miquelets, sardanistes i tabalers.

La concentració serà a 2/4 de 9 del vespre a Crist Rei. D'aquí es dirigirà cap a la plaça Major, on Fina Dordal farà lectura del manifest, i l'activista de les xarxes socials i membre de Súmate José Rodríguez, @Trinito, farà un parlament. Les torxes es poden adquirir el mateix dia o a partir de dilluns a l'Espai Òmnium.