Manresa va perdre divendres, com a conseqüència d'una malaltia, el doctor Antonio Carlos Ugarte Elola, que va treballar com a neuròleg en aquesta ciutat durant més de 30 anys.

Antonio Ugarte tenia 68 anys, s'havia especialitzat en la branca de la neurologia i va exercir com a metge a l'Hospital del Mar de Barcelona entre els anys 1973 i 1981. Va ser precisament el 1981 quan va arribar a Manresa. Es va incorporar a treballar com a neuròleg a l'Hospital de Sant Joan de Déu, i fins ara havia estat vinculat d'una manera o altra a la Fundació Althaia.

L'any 1990 va ser cap de neurologia en aquest mateix centre, i posteriorment ho va continuar sent amb la fusió hospitalària, de manera que va ocupar aquest càr-rec durant més de 30 anys.

Darrerament, Ugarte continuava col·laborant amb Althaia, però aquests últims anys ho feia exercint de consultor a l'àrea d'assajos clínics, al mateix hospital de Sant Joan de Déu. Més concretament, es cuidava dels àmbits de les demències, l'epilèpsia, el Parkinson i l'esclerosi múltiple.

Inicialment vivia a Barcelona, fins que va traslladar, definitivament la seva residència a la capital del Bages, que és on s'havia consolidat professionalment i on ha estat treballant durant més de tres dècades.