L'espectacle de foc dels més petits habitualment és un dels actes dels primers dies de festa major, però aquest any l'ha tancat. Tot i el canvi de dates, per la suspensió dels primer actes arran dels atemptats a Barcelona i Cambrils, la plaça Major va quedar petita per acollir la Moscada infantil, que cada any té més poder de convocatòria. Van ser les darreres guspires d'aquest any.

De fet, el preludi de la Moscada són els diferents tallers que es fan al llarg de la tarda a la plaça Major. Hi havia taller de tabals, de dibuixos i un photocall, , que permetia als infants vestir-se de dimonis i fer una volta per la plaça mentre feien esclatar els petards. Després dels tallers, el foc de veritat va arribar al mig de la plaça. Grups de nens, i molts pares acompanyats de fills petits, van ocupar tots els racons de la plaça Major per reviure aquesta tradició. Molts anaven protegits amb camises velles i gorres per no resultar amb cremades.

Els nens estaven expectants a l'aparició del boc. Un cop va sortir, el protagonisme va ser per al bestiari festiu, com la tremenda i el bou, que deixaven veure el foc de l'infern. Abans de les bèsties, van treure el cap els diablons de Xàldiga. Primer amb un ball de foc, i quan els petards ja havien esclatat van ballar al mig de la plaça acompanyats de la llum de les bengales del públic que hi havia al voltant de les tanques.

Just després, van ballar les bèsties, i l'esclat de petards del Bou era el que donava pas a la moscada que va portar el foc per tota la plaça. I els diables i les bèsties es van escapar de la plaça per fer una cercavila de foc pels carrers del Barri Antic. I al final, de nou a la plaça, es va repetir una altra vegada la moscada.