Una representació dels veïns de PYMSA dels carrers de les Jorbetes i de Santa Agnès es van reunir, ahir a la tarda, a l'Ajuntament amb l'alcalde Valentí Junyent, el regidor d'Urbanisme i Llicències, Marc Aloy, i la cap del servei de territori, Maria Àngels Clotet. En van sortir esperançats, però evitant llançar coets a l'aire, tenint en compte els anys que fa (prop de 40) que denuncien al consistori les molèsties en forma de pudors, de fums i de sorolls que genera l'empresa. Per exemple, que només puguin estendre la roba a fora els diumenges, quan l'empresa no treballa, per evitar que els quedi impregnada de pudor i de fum.

Després de la trobada, de més d'una hora de durada, un dels vuit veïns que hi van assistir comentava a aquest diari que «sembla que aquest cop estan bastant decidits a fer-ho tancar» i que «ens han dit que tenen tots els advocats i tècnics dedicats a aquest tema».

Els consistori també es va mostrar satisfet amb la reunió. El regidor Aloy va explicar que «els hem dit que l'Ajuntament treballarà amb tota la fermesa, però amb seguretat jurídica», per evitar riscos, com ara que l'empresa els pugui demanar danys i perjudicis.

No és la primera vegada que els esdeveniments apunten a un trasllat o tancament de PYMSA que, després, no s'ha materialitzat. La darrera, va ser l'any passat, quan l'Ajuntament va assegurar que estava fent passes per marxar de Valldaura. Anteriorment, el febrer 2015, es va saber que una sentència del 2009 fixava que PYMSA havia de marxar d'on està el 31 de desembre d'aquell any. El gener del 2016 no només no havia marxat sinó que va renovar el lloguer. Encara hi ha més exemples.