118 estudiants francesos participen des d'aquest dilluns en les jornades d'acollida que des de fa quatre anys organitza UManresa-FUB per facilitar la integració dels estudiants internacionals.

Durant dues setmanes, abans de començar el curs el dia 18 de setembre, aquest alumnat assisteix a classes de castellà adaptades als continguts de les matèries que hauran d'estudiar el primer curs del grau en Fisioteràpia, ja que la gran majoria d'alumnes francesos de la institució arriben a Manresa amb l'objectiu de graduar-se en aquesta titulació. A banda, coneixeran els aspectes més importants sobre els estudis del grau i les diferències entre la professió a Espanya i a França.

A més a més del centenar d'alumnes francesos, les setmanes d'acollida també serveixen per a la integració d'estudiants que participen en el programa d'intercanvis Erasmus. En aquesta ocasió, dos d'ells s'han acollit a la possibilitat de fer aquestes sessions gratuïtes d'integració.

A més a més de les classes de castellà, als alumnes se'ls ofereixen classes de català gratuïtes que s'imparteixen coincidint amb l'inici del curs i que també s'obren a alumnes procedents d'altres ter-ritoris de la península que no coneixen la llengua catalana