L'associació de petites funeràries Esfune ha donat a conèixer aquest dimecres el detall de les al·legacions que ha presentat davant de l'Ajuntament de Manresa en relació al projecte de construir un crematori al polígon de la Plana del Pont Nou de la capital del Bages per part de l'empresa Serveis Funeraris de Barcelona -participada en un 85% pel grup Mémora-.

El president d'Esfune, Aureli Sánchez, ha deixat clar que si el consistori no accepta les al·legacions presentaran un contenciós administratiu. Per aquesta associació, el nou crematori es vol instal·lar a menys de 500 metres del pavelló esportiu del Nou Congost, un fet que suposa un "greu perill per la salut".

Segons Sánchez, a més s'hi ha de sumar el fet que entre el crematori i el pavelló hi ha una estació transformadora que "crearia un efecte corona i encara hi hauria més elements contaminants". Esfune ha engegat una campanya informativa per denunciar aquesta situació i ha enviat una còpia de les al·legacions a diferents organismes com l'Agència de Salut Pública, la Secretaria General de l'Esport o el Consell Comarcal del Bages.