Millorar la imatge de les Escodines i intercanviar i compartir punts de vista per avançar en qüestions com la coordinació entre les entitats del barri i l'Ajuntament. És l'objectiu de la reunió celebrada al Casal de les Escodines a proposta de l'associació de veïns i que ha reunit representants de l'Ajuntament i de les entitats.

Hi han assistit l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent; el regidor d'Habitatge i Barris, Joan Calmet; la presidenta de l'entitat veïnal, Carme Carrió; el responsable del Pla de Desenvolupament Comunitari de les Escodines, Francesc Sol; i representants de la Fundació Althaia, la Piscina Municipal, la Cova de Sant Ignasi, el Convent de Santa Clara, el Centre de Disminuïts Físics d'Althaia, la Clínica Sant Josep, la mesquita de l'Aranya i el Grup de Diàleg Interreligiós.

Tant l'alcalde com el regidor han coincidit que cal seguir potenciant les Escodines i cal afrontar el repte de trencar les percepcions estigmatitzants que s'allu-nyen de la realitat que es viu entre el veïnat, que no n'afavoreixen el desenvolupament ple.

En la trobada s'ha parlat de la feina que porta a terme el Pla de Desenvolupament Comunitari del barri, i de les actuacions que preveu a les Escodines el Pla Local d'Habitatge de Manresa, i s'ha fet un repàs de les actuacions i instruments que des de l'Ajuntament s'han activat i s'activaran en el futur més proper, com la rehabilitació de diverses plantes de la fàbrica de l'Aranya, on un equip de treballadors coordinats pel CIO treballa des de fa mesos per adequar l'espai per tal que sigui per al barri.