El president del Grup Municipal Socialista a l´Ajuntament de Manresa, Felip González, ha reclamat a l´alcalde de Manresa, Valentí Junyent, que sol·liciti informes detallats a la secretaria de la corporació i a la interventora per avaluar les conseqüències legals que pot representar el decret de suport al referèndum.

Aquest dijous al matí l´alcalde Junyent ha signat el decret d´alcaldia en el qual manifesta el seu ple suport al referèndum d´autodeterminació.

En un document que ha lliurat a la secretaria general de l´Ajuntament, González li recorda a Junyent que és el «legítim representant de tots els manresans i manresanes, i no només dels que representen a l´actual majoria política independentista del ple».

Per aquest motiu li sol·licita els informes detallats del secretari i la interventora «que ens serveixin a tots els càrrecs electes de la corporació per avaluar les possibles conseqüències legals que pot representar aquest decret a la nostra corporació, als seus regidors i regidores, i a tots els seus treballadors i treballadores».

El regidor li recorda que ja van rebre missives del ministeri de la Presidència alertant-los de la necessitat «d´evitar actuacions de la corporació que siguin contràries als advertiments del Tribunal Constitucional».