El que tothom temia ha passat. La circulació a Manresa ha començat a recuperar la normalitat després del període de vacances, quan baixa substancialment la mobilitat, i això ha començat a generar cues a l'entorn de la Bonavista. Les obres de la futura rotonda i els canvis associats a la seva posada en marxa i que ja quedaran definitius un cop funcioni, han provocat congestions. S'ha acabat la treva de l'estiu.

La carretera de Vic, especialment entre la Muralla i la Bonavista, i els carrers adjacents com Caritat i Bilbao, són els que més pateixen els embussos. No tan sols en hores punta, sinó que en el cas de la carretera de Vic hi ha cues sostingudes en direcció sortida durant bona part del dia. En alguns casos arriben a la mateixa Muralla.

L'Ajuntament de Manresa ha anunciat mesures per evitar aquestes congestions. Considera que cal agilitar el trànsit per la carretera de Vic en direcció sortida de la ciutat. Ara es frena just a l'alçada de la Bonavista per donar pas als vehicles que passen per aquesta zona procedents del Passeig i de la carretera de Santpedor i que van cap al Bisbe Comas.

Segons el regidor de Mobilitat, Jordi Serracanta, el fet que s'ajunti el trànsit del Passeig i la carretera de Santpedor provoca les retencions en aquest tram de la carretera de Vic. Ha de suportar més circulació que no pas entre la Bonavista i el Pont de Ferro. «Ara és la zona que pateix més».

Per fer que la circulació sigui més fluïda just en aquest punt, estret i amb la tanca de les obres a tocar, s'instal·larà un semàfor provisional a la Bonavista per aturar el trànsit que vol entrar a Bisbe Comas des de la rotonda. Els vehicles que circulin per la carretera de Vic en direcció sortida de la ciutat no s'hauran d'aturar per cedir el pas com fins ara.

L'Ajuntament també ha anunciat que ha anul·lat el pas de vianants semaforitzat a l'inici del carrer Bisbe Comas, mesura que ja es va aplicar ahir. Segons el regidor d'Urbanisme, Marc Aloy, s'agilitarà el trànsit i també la seguretat de les persones que van a peu i volen creuar el carrer. Una mica més avall ja hi ha un altre pas de vianants on s'instal·larà un semàfor provisional per regular el pas de la gent que va a peu i els cotxes. El semàfor es col·locarà a mitjan setmana vinent.

Pel que fa als embussos al car-rer Caritat i al carrer Bilbao, s'instal·laran senyals informatius per recordar els canvis de sentit que hi ha hagut en aquesta zona amb l'objectiu que no s'entri al carrer Bilbao tret dels veïns o qui vulgui fer un canvi de sentit o anar cap al carrer Sèquia i el Passeig.

Totes aquestes mesures s'han de complementar amb més presència de la Policia Local.