L'entitat animalista Corazón de Paloma (Pigeon Heart) ha posat en marxa mitjançant la xarxa social change.org una petició ciutadana per demanar a l'Ajuntament de Manresa que deixi de fer servir les gàbies parany amb remolcs per capturar coloms.

La petició ja ha superat les dues mil signatures i compta amb el suport de la Comissió de Drets dels Animals del Col·legi d'Advocats de Manresa.

Tal i com ja ha fet en altres municipis, l'entitat animalista denuncia l'ús de les gàbies parany, que l'Ajuntament de Manresa fa més d'una dècada que utilitza com una alternativa més respectuosa amb els animals que les captures amb xarxes que es practicaven abans.

Moren de gana

El punt de vista d'aquesta entitat animalista és un altre i assegura que aquestes gàbies fan que els coloms «morin per inanició», ja que queden privades «durant dies de menjar i aigua».

L'entitat considera que el mètode del penso que esterilitza les aus és l'únic que ha demostrat ser eficaç, econòmic i que compleix amb la normativa de protecció animal i que «fa més de 15 anys que està implantat en la majoria de ciutats d'Europa i diversos municipis catalans».

Segons l'entitat, el que està fent l'Ajuntament de Manresa és malbaratar els diners en matar aus «vulnerant així la seva pròpia ordenança, la llei catalana de Protecció d'Animals i l'article 337 del Codi Penal, normativa que prohibeix la captura d'aus i, per suposat la seva mort cruel».