La Guàrdia Civil ha reforçat aquesta tarda de divendres el nombre d'agents desplegats a la caserna de Manresa. La foto del moment de l'entrada d'almenys cinc furgonetes a l'edifici, ha estat difosa a les xarxes socials i té lloc hores després que el cos reforcés la caserna de Berga. Tot, l'endemà del tret de sortida de la campanya del referèndum de l'1 d'Octubre.

Diversos ciutadans han alertat a les xarxes i als mitjans d'aquests desplegaments, els quals consideren que estan relacionats precisament amb els darrers moviments del procés sobiranista català que té la mirada fixada en l'1 d'octubre i el referèndum d'autodeterminació.

La Guàrdia Civil assegura que el desplegament «entra dins la rutina»

Fonts de la Guàrdia Civil han explicat a Regió7 que la presència d'almensy 6 furgonetes davant de la seva caserna "no significa res estrany". Segons les fonts esmentades, la mobilització s'ha fet de la mateixa manera que la de la setmana passada"per reforçar la seguretat" davant del nivell 4 d'amenaça terrorista vigent a Catalunya. Les mateixes fonts han indicat que aquest desplegament "entra dins de la rutina". Els furgons ja no eren a Berga cap a 3/4 de 12 del migdia.