Ahir, a 2/4 de 10 en punt del matí, l'autobús de l'empresa Monbus s'aturava a la parada que hi ha just davant l'escola Muntanya del Drac (avui també institut Manresa Sis), i en baixaven somrients i expectants una quarantena d'adolescents. Era el seu primer dia d'institut; el seu primer dia de primer d'ESO, i ho feien en un centre, acabat de néixer, que ahir també vivia el primer dia lectiu.

Darrere els nois i noies, i també amb cara de satisfacció, arribava la directora de l'institut Manresa Sis, Dolors Gordó, qui, a preguntes d'aquest diari, va explicar que l'autobús havia sortit de la parada Caritat, de la carretera de Vic de Manresa (com farà habitualment).

Concurs públic

L'empresa Monbus serà la responsable de dur a terme diàriament el servei de transport dels alumnes de l'institut Manresa Sis. Ho farà després de guanyar el concurs públic convocat i al qual es van presentar altres empreses a les quals va superar.

El servei de transport dels alumnes de l'escola Muntanya del Drac el continuarà prestant l'empresa Transbages, que al seu dia va guanyar el concurs públic.

El fet que sigui Monbus qui realitzi el transport escolar dels alumnes del nou institut de la ciutat ha generat neguit entre alguns pares coneixedors dels múltiples problemes que hi ha hagut des que aquesta empresa es va fer càr-rec del servei de bus entre Manresa i Barcelona.