Més de 200 estudiants universitaris i d'institut d'arreu del Bages s'han manifestat aquest migdia pels carrers del centre de Manresa en defensa del referèndum d'autodeterminació d'aquest proper diumenge, dia 1 d'octubre. Els alumnes s'han concentrat cap a les 12 del migdia a la plaça de Sant Domènec i han pujat fins a la plaça Major, on han fet una concentració i han llegit un manifest a favor de la democràcia.

Un cop a la plaça, els alumnes bagencs han convocat una acampada de protesta, a partir d'aquesta nit, davant de l'edifici de l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa (EPSEM-UPC) organitzada pel col·lectiu EPSEM per la Democràcia i per estudiants de la FUB.

Cap a les 13h, els alumnes d'institut han abandonat la concentració davant l'ajuntament manresà per començar una segona marxa en direcció a la caserna de la Guàrdia Civil a la capital bagenca a la qual també s'han afegit alguns universitaris. Un cop davant l'edifici, els estudiants s'han concentrat a les portes de la caserna i han obligat a tallar el trànsit a la carretera de Cardona davant l'edifici del cos armat.

Mobilitzacions arreu del país

La marxa dels estudiants bagencs se suma a les que aquest matí també s'han viscut a altres punts del país, com ara a Barcelona, al campus de la Universitat Autònoma (UAB) i a Tarragona.