L´Ajuntament ha començat a implantar diverses mesures anunciades la setmana passada per tal de minimitzar, en la mesura del possible, els problemes de congestió que en algunes hores del dia es produeixen a l´entorn de la Bonavista, especialment al tram de la carretera de Vic en direcció sortida de la ciutat i carrers adjacents, co m Caritat i Bilbao.

En concret, aquest matí s´ha instal·lat un semàfor provisional per a vehicles a la Bonavista, concretament al centre de la calçada de la carretera de Vic, a la confluència amb el carrer Bisbe Comas. L´objectiu és aturar el trànsit que vol entrar a Bisbe Comas des de la rotonda durant una fase semafòrica (uns segons), i facilitar la fluïdesa del trànsit que circula per la carretera de Vic en sentit sortida de la ciutat. En aquest moment s´estan ajustant les fases semafòriques, per tal que la mesura sigui el màxim d´efectiva.

Igualment, avui ha quedat instal·lat també un semàfor altre provisional de vianants i vehicles al pas de vianants del carrer Bisbe Comas (abans de la cruïlla amb Jacint Verdaguer) per tal de millorar seguretat dels vianants i fluïdesa del trànsit. En aquest punt hi havia un pas de vianants, però sense semaforitzar.

Fa uns dies ja es va prendre la mesura d´anul·lar el pas de vianants semaforitzat a l´inici del carrer Bisbe Comas, amb l´objectiu de millorar la seguretat dels vianants, i també la fluïdesa del trànsit en aquest punt, ja que en un tram molt curt de carrer fins ara hi havia dos passos de vianants, i això dificultava el trànsit de vehicles. També ja s´han instal·lat senyals informatives a la carretera de Vic (en ambdós sentits), recordant que el carrer Bilbao (entre Caritat i Jacint Verdaguer) s´ha invertit de sentit. L´objectiu és informar que si no és imprescindible (per desplaçaments de veïns o a activitats econòmiques d´aquest sector) no se circuli pel primer tram d´aquest vial (a tocar la carretera de Vic), pel fet que no té continuïtat i torna a abocar a la carretera de Vic, passant per carrer Caritat.

Des que es van dur a terme els canvis de circulació de primers d´agost, ja s´han anat implementant mesures per tal de millorar la fluïdesa i la seguretat viària, com ara algunes modificacions de la regulació semafòrica, senyalització vertical i horitzontal, etc. L´Ajuntament fa un seguiment constant de la situació de la mobilitat en aquest sector, i continuarà aplicant les mesures necessàries en cada moment.

L´Ajuntament de Manresa vol recordar que la construcció de la nova plaça Bonavista és una de les obres més importants que s´han dut a terme els últims anys a la ciutat, en un dels punts més complicats pel que fa a la mobilitat, per la qual cosa mentre durin les obres és molt difícil evitar completament tots els problemes de trànsit. Per aquest motiu, torna a demanar a la ciutadania que, si és possible, eviti passar per aquest punt i utilitzi recorreguts alternatius i les rondes de la ciutat. També vol agrair la col·laboració i la comprensió dels veïns i veïnes.