Centenars d'alumnes de Batxillerat de diferents centres del Bages han secundat la vaga d'estudiants convocada pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) amb el suport d'Arran i batejada com a Caputxinada; i un centenar s'han desplaçat aquest dijous al matí, amb el tren de que ha sortit a les 9 de Manresa direcció Barcelona, per anar a la concentració que tindrà lloc a la Plaça Universitat de la capital catalana.

Entre els estudiants que s'han desplaçat a Barcelona hi ha alumnes de l'institut Lluís de Peguera, del Pius Font i Quer,el Lacetània, l'Escola Joviat de Manresa; el d'Auro de Santpedor o el Gerbert d'Aurillac de Sant Fruitós, entre d'altres.

Els estudiants que han fet vaga, majoritàriament de quart d'ESO, Batxillerat i cicles formatius, i que no s'han desplaçat a Barcelona, estan convocats a una nova mobilització que tindrà lloc aquest migdia a Manresa. Sortirà a les 12 del migdia des de la plaça Sant Domènec i es desplaçarà fins la plaça Major. En la convocatòria es demana als assistents que portin cartells per empaperar la ciutat a favor del referèndum.