Set importants marques i una quinzena de vehicles elèctrics s´exposaran en un espai preferent de la propera edició de la Fira Ecoviure que se celebrarà el dissabte 28 i el diumenge 29 d'octubre al Palau Firal de Manresa. La presència de cotxes elèctric ha crescut en el decurs de les darreres edicions, fins arribar enguany que s´ha aconseguit la complicitat dels principals concessionaris implantats a la Catalunya Central.

Els concessionaris que han confirmat la seva presència a Ecoviure són Futurauto, que comercialitza Citröen; Motor Catalunya amb Kia; Sarauto amb Peugeot; Sanfeliu Comercial amb Nissan; Autotransversal amb Renault i Sarsa Bages amb Audi i Volkswagen.

Els visitants podran provar els vehicles

Una de les particularitats serà que els visitants interessats podran provar els vehicles. Una activitat paral·lela serà la conferència que pronunciarà dissabte, de 11 a 12 del matí, Robert Martín sobre "El futur del cotxe elèctric".

Ecoviure és la fira de referència en ecologia i sostenibilitat de la Catalunya Central. L´entrada serà gratuïta i hi haurà un ampli ventall de propostes per apropar a tots els públics les darreres tendències del sector ecològic. L´alimentació hi tindrà un pes destacat amb demostracions gastronòmiques de productes ecològics, tallers (de pa ecològic, herbes aromàtiques, reconeixement de plantes) i degustacions de productes, que es podran fer a través de l´Ecotiquet, una de les novetats d´enguany.

Els visitants a Ecoviure també podran conèixer i experimentar amb el tèxtil sostenible, a partir d´expositors del sector i de tallers de confecció de garlandes de Nadal amb roba reciclada.

El dia previ a la inauguració, divendres 27 d´octubre, tindrà lloc una nova edició del Fòrum Energia. Comptarà amb la participació de la directora de l´Institut Català de l´Energia, Assumpta Farran, que explicarà als assistents en què consisteix el Pacte Nacional per a la Transició Energètica. A més de Farran, participaran a la jornada altres membres de l´administració, així com representants d´empreses energètiques i consultors externs en temes energètics.

A les ponències es parlarà d´energies renovables, territori i eficiència, de la distribució intel·ligent de l´energia, del consum energètic dels edificis, dels comptadors digitals, de la comercialitzadora pública d´energia elèctrica a Barcelona, i de la importància de la comunicació i la divulgació a la societat en temes d´energia, entre d´altres.

El Pacte Nacional per a la Transició Energètica a Catalunya, que té per objectiu l´ús d´energies 100% renovables l´any 2050, serà el tema central del Fòrum Energia que se celebrarà durant la propera edició de la fira Ecoviure.

El Fòrum Energia comptarà amb la participació de la directora de l´Institut Català de l´Energia, Assumpta Farran, que explicarà als assistents en què consisteix el Pacte Nacional per a la Transició Energètica. A més de Farran, participaran a la jornada altres membres de l´administració, així com representants d´empreses energètiques i consultors externs en temes energètics.

A les ponències es parlarà d´energies renovables, territori i eficiència, de la distribució intel·ligent de l´energia, del consum energètic dels edificis, dels comptadors digitals, de la comercialitzadora pública d´energia elèctrica a Barcelona, i de la importància de la comunicació i la divulgació a la societat en temes d´energia, entre d´altres.

El Fòrum Energia, obert a tècnics de l´administració i diferents perfils professionals vinculats a l´àmbit energètic, vol posar sobre la taula diferents aspectes a tenir en compte a l´hora de fer un canvi cap a un model energètic més sostenible.