La junta local a Manresa de l'associació contra el càncer va inaugurar, divendres passat al vespre, una exposició de pintura amb un total de 65 obres d'artistes professionals i amateurs, la majoria de la ciutat de Manresa i de la comarca del Bages. Es tracta de la 41a edició d'aquesta iniciativa solidària amb l'art com a protagonista.

Entre els participants destaquen noms amb una trajectòria consolidada, com Joaquim Falcó, Lourdes Fisa, Miquel Esparbé, Jaume Casacuberta, Lluís Puiggrós i Ignasi Corrons, entre altres, que han volgut cedir les seves obres.

L'exposició, que l'associació organitza amb la col·laboració de l'Ajuntament de Manresa, finalitzarà el 17 novembre amb una subhasta solidària de les obres, que es celebrarà a les 8 del vespre. Els diners recaptats es destinaran a la recerca, prevenció, campanyes de sensibilització i atenció directa als malalts i les seves famílies.

L'any passat es van aconseguir un total de 7.235 euros. L'exposició al Centre Cultural el Casino es pot visitar de dimarts a diumenge, de les 6 de la tarda a les 9 del vespre.

Què fa l'entitat?

L'AECC és una entitat social d'àmbit nacional i privada, sense ànim de lucre i declarada d'utilitat pública. Té representació en més de 2.000 localitats, suma més de 18.000 voluntaris actius amb el propòsit de lluitar contra el càncer en totes les seves modalitats, i més de 200.000 socis.

El treball de l'AECC es desenvolupa sota una filosofia de col·laboració i suport mutu amb les autoritats sanitàries, les institucions científiques i aquelles altres entitats que persegueixen una finalitat anàloga a la de l'associació. Tot sota els principis d'ajuda, unitat, transparència, professionalitat, independència i dinamisme.

L'AECC de Barcelona, amb seu a la Gran Via de l'Hospitalet, 199-203 (2a. Planta, Accés C) de l'Hospitalet del Llobregat-Barcelona, gestiona els seus propis recursos destinats a programes i ajudes que destinen íntegrament al seu àmbit d'actuació. L'AECC de Barcelona és present actualment en més de 90 municipis de la província.

Els objectius principals de l'AECC-Catalunya Contra el Càncer són: el suport al malalt de càncer i la seva família; la prevenció del càncer i la promoció de la salut; el foment de la recerca oncològica de qualitat i propera al pacient; aquesta missió és possible gràcies als programes de voluntariat; i la mobilització social i de recursos i la sostenibilitat econòmica de l'entitat.