La Fundació Althaia, de l'àmbit de la salut, i la d'Ampans, de l'àmbit social, formen una aliança per generar i compartir coneixement. Així ho van fer ressaltar ahir en la inauguració oficial del IV Congrés Estatal sobre Alteracions de la Conducta els directors generals de les dues institucions, Manel Jovells i Toni Espinal, respectivament.

«Són dues entitats que comparteixen valors i treballen conjuntament per atendre les persones, cadascuna en el seu àmbit, i donar valor al territori», va afirmar Espinal. Del congrés va afirmar que un dels seus objectius és promoure la formació de professionals altament qualificats perquè treballin i investiguin en l'àmbit del TEA.

Per la seva banda, Jovells va destacar que «ens hem convertit en un referent estatal en l'àmbit de les alteracions de la conducta».

Les coordinadores del congrés, Alba Cortina i Àurea Autet, van explicar que «som pioners en aquesta aliança entre dues entitats que aborden aspectes sanitaris, socials i també educatius. A escala internacional això funciona».