L'arribada del fred ha posat en alarma la PAHC Bages que, un cop més, acusa l'Ajuntament de Manresa de no garantir el dret a l'habitatge dels seus veïns. En roda de premsa, el seu portaveu, Arnau Carné, ha responsabilitzat l'ajuntament d'haver deixat l'habitatge en mans del mercat, i de trobar-se ara que no té cap borsa d'habitatge públic. Per això, assegura, és l'ajuntament qui s'ha de "posar les piles" i solucionar el problema, o bé pressionar els bancs perquè els seus pisos desocupats formin part del parc d'habitatge públic de la ciutat. Segons han explicat, la situació cada cop és més greu, i cada setmana arriben a la PAHC Bages entre dos i tres casos nous de famílies que no poden fer front al pagament del lloguer o la hipoteca i a qui, segons lamenten des de la plataforma, l'ajuntament no els ofereix "cap solució".

El cas de la Wassima Boukhriss, veïna de Manresa desnonada amb dos menors de 6 i 4 anys, ha servit per exemplificar el problema que, segons la PAHC, és cada cop més freqüent a la ciutat de Manresa "per culpa de la inacció de les administracions".

La plataforma acusa l'ajuntament manresà de no aportar solucions a la majoria de famílies que es troben amb la dificultat de fer front al lloguer o a la hipoteca. Segons ha explicat el seu portaveu, Arnau Carné, "el més comú és que passin la pilota a la mesa d'emergència, que precisament d'emergència poca cosa en té". En aquest sentit, Carné lamenta que s'esperi sempre a "última hora" per saber si se soluciona un desnonament, amb l'angoixa que, segons diu, això suposa per a les persones afectades.

Carné ha reclamat a l'ajuntament que "es posi les piles" i garanteixi el dret a l'habitatge dels seus veïns. "Que aquestes administracions que, durant anys, han deixat l'habitatge en mans del mercat i no s'han quedat amb borses públiques d'habitatge, es posin a la feina i resolguin el tema", ha reclamat.

Des de la PAHC, han assegurat que la situació "és cada cop més complicada" i cada setmana arriben entre dos i tres nous casos de famílies que no poden fer front al pagament del lloguer o l'habitatge. Una situació que a l'hivern es veu agreujada amb els casos de pobresa energètica que, segons Carné, també són una realitat a la capital del Bages.