Per segon cop en democràcia, l´Ajuntament de Manresa no portarà el pressupost municipal a l´aprovació del ple abans d´acabar l´any perquè no el pot quadrar. El primer cop que va passar des del 1979 va ser amb el pressupost del 2014.

L´equip de govern de CDC i ERC atribueix aquesta situació totalment inusual a «la dificultat de quadrar el finançament dels projectes de les diverses regidories» davant la «caiguda dels ingressos prevista per al proper exercici».

La nota de premsa difosa aquest dimecres a la tarda no aclareix a quina caiguda d´ingressos es refereix ni si els dos socis del govern de coalició no es posen d´acord en les inversions a què cal renunciar.

L´anterior ocasió (vegeu diari del 29 de novembre del 2013) el govern municipal va posar sobre la taula tres motius per a la pròrroga dels números: els efectes de la crisi sobre la recaptació municipal, els 3,5 milions d´euros que calia pagar per sentències judicials contràries i els 12,1 milions d´euros de devolució de préstecs i interessos en bona mesura derivats de l´operació de refinançament de crèdits de l´etapa final de l´anterior govern tripartit.

Ara, l´Ajuntament tornarà a començar l´any amb el pressupost prorrogat. El govern municipal assegura que l´objectiu és que la pròrroga pressupostària es perllongui només el temps «indispensable». També argumenta que «és necessari que els grups de l´oposició disposin de la proposta dels comptes municipals amb temps suficient» per analitzar-la.