La Universitat Politècnica de Catalunya a Manresa (UPC-EPSEM) iniciarà aquest dijous la celebració del seu 75è aniversari amb l’acte de graduació de la promoció 2016-2017. Es farà a les 7 de la tarda al teatre Kursaal. Actualment la UPC a Manresa imparteix sis graus i dos màsters universitaris.

Per commemorar els 75 anys, l’acte de graduació tindrà un caràcter especial. Per primera vegada se celebra al Kursaal, i comptarà amb l’assistència de diversos representants de l’administració catalana i també de l’Ajuntament de Manresa. L’any passat, en el mateix acte de graduació hi van participar gairebé 150 estudiants.

En aquesta ocasió hi intervindran la directora general d’Indústria de la Generalitat, Àngels Chacon, que exercirà de padrina de la promoció; la directora dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement a la Catalunya central, Bàrbara Minoves; l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent; la regidora d’Universitats de l’Ajuntament, Mercè Rosich i la directora de la UPC-EPSEM, Rosa Argelaguet, que presidirà l’acte.

La presentació anià a càrrec de la periodista, geògrafa i meteoròlga manresana, Míriam Santamaria. La gala també comptarà amb la intervenció de l’estudiant amb millor expedient de tota la promoció.

A més a més s’atorgaran premis als millors expedients de grau i màster per part de les empreses Endesa, Ficosa, Fundería Condals, Prasfarma, Hewlett Packard, Viscola, Petropintó i del Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics i de Grau de Mines i Energia de Catalunya i les Balears. Així mateix es lliuraran els premis Domènec Valero, TIC3 i Emili Viader als millors treballs de fi de grau, que atorguen el Col·legi d'Enginyers Graduats i d’Enginyers Tècnics Industrials de Manresa (CETIM), l’Associació TIC3 i la Càtedra Iberpotash en Mineria Sostenible, respectivament.

Per primera vegada hi haurà guardons per als dos millors expedients de selectivitat matriculats a primer curs de l’EPSEM i als millors expedients obtinguts fins el segon curs. En els dos casos en les enginyeries de Mineria i el grau d’Electrònica Industrial i Automàtica. Els atorga l’empresa Denso.

Durant tota la tarda hi haurà exposat al pati del Kursaal el cotxe construït per Dynamics, l’equip de competició de la UPC a Manresa al Formula Student. La gala comptarà també amb l’actuació musical de la pianista i cantant Nuna, de Manresa, i de la Colla Castellera Penjats del Campus Manresa, que posarà punt i final a l’acte.

75 anys

L’actual EPSEM va iniciar la seva activitat el 1942 com a Escola de Capatassos Facultatius de Mines, centre especialitzat en la formació de tècnics per al sector miner. Les primeres classes es van impartir a aules de l’actual institut Lluís de Peguera.

75 anys després, l’Escola ha evolucionat amb l’entorn i actualment imparteix estudis de grau i màster en els àmbits de l’enginyeria civil, l’enginyeria de telecomunicació, l’enginyeria industrial i l’enginyeria informàtica, així com en medi ambient, sostenibilitat i recursos naturals. A més d’atendre les demandes de perfils professionals del teixit industrial, l’activitat de la UPC a Manresa aporta coneixement, recerca i solucions als reptes formatius, socials, ambientals i productius del territori.

Entre els actes del 75è aniversari, que se celebraran al llarg de tot el curs, també és previst investir un Doctor Honoris Causa.