La paret i les escales que hi ha a la cruïlla entre el carrer de la Font del Gat i el d'Aragó, sota el col·legi Bages, ja no són de color gris. Des d'aquest dijous, les protagonitza un mural per la pau ple de colors ideat i pintat per 180 nois i noies de 3r d'ESO de l'Escola Ave Maria i de la Joviat, i de 4t d'ESO de l'institut Lluís de Peguera, ajudats per l'artista i activista sahrauí pels drets humans Moulud Yeslem, que, amb els dibuixos fets pels alumnes, va confegir el collage que protagonitza el mural. Dijous al matí en van pintar un tros i la idea de Yeslem era deixar-lo acabat al llarg del dia.

El mural forma part de l'activitat «Mines contra mines», proposada per la Fundació Pax a l'Ajuntament, que va entomar la idea. És la primera vegada que aquesta fundació, que dijous va portar el seu president, Juan Alberto Valls, i director, Manuel Valverde, a Manresa per veure els resultats del mural, fa una activitat a la capital del Bages, que ha tingut el suport de l'Obra Social La Caixa.

A banda del mural, ha inclòs sessions per explicar als alumnes la problemàtica de les mines antipersona. Dijous, sis, la Marta, l'Anna, el Kian, l'Ignasi, l'Alison i el Jan, van definir l'activitat com una oportunitat per acostar-se a realitats que, malgrat que ens queda lluny, cal tenir molt present.